Vystrašila sama sebe

27.06.2014 21:41

Dnes 27. června 2014 pozdě večer jsme náhodou v Luhu narazili na hostinskou Lucii Veselou, která namísto toho, aby obsluhovala žíznivé hosty v hospůdce U splavu, celá bledá a vystrašená pomalu našlapovala Cvokařskou ulicí. Bylo nám to divné, vždyť v pátek mívá v hospodě nejvíce štamgastů, a tak jsme se vydali nenápadně za ní.

Poté, co jsme ji oslovili, sebou nejdříve trhla, jako bychom ji probudili z nočních můr a pak nám vyjevila, co se jí stalo. Nedá nám to, a musíme se s tím svěřit i vám, věrným čtenářům:

Od odpoledních hodin připravovala strašidelné nástrahy pro zítřejší sobotní večerní strašidelnou dětskou bojovku, až se začala sama natolik bát, že musela ven na čerstvý vzduch se jít vzpamatovat.

No, to to asi bude zítra od 20 hodin, kdy mají děti sraz před hospůdkou ve Starém Rožmitále, vypadat! Děti, které se už teď bojí, nechť si s sebou vezmou rodiče či staršího brášku. Když se totiž Lucka vzpamatovala, že s ní byla rozumná řeč, prozradila nám, že alej Johanky bude nasvícena svíčkami, zakleta nejrůznějšími kouzly a plná nejstrašidelnějších strašných strašidel.

Nějaká strašidla už patrně Lucce ulétla, protože tyhle dvě potvůrky jsme našli za květináči před Cvokařským muzeem.

Kontakt

Cvokařské muzeum Alej Johanky z Rožmitálu 74
262 42 Rožmitál pod Třemšínem
jindrich.jirasek@email.cz