Se čtyřbodovým náskokem zůstaneme v čele přeboru i nadále

10.04.2016 12:06

AKTUALIZOVÁNO v 18.07 hod.

I druhý jarní zápas Západočeského oblastního přeboru v národní házené dovedli hráči Spartaku Rožmitál do vítězného konce. V neděli 10. dubna 2016 porazili ve Starém Rožmitálu Sokol Blovice 18:12 po poločase 10:4.

Přestože výsledek hovoří jednoznačně, průběh zápasu tomu zcela nenasvědčoval. Rožmitálští si hned v prvních třech minutách vypracovali náskok 3:0, pak se ale až do závěru poločasu, kdy opět přidali, docela trápili. Druhá půle už byla zcela vyrovnaná a Spartak si jen kontroloval náskok z prvních třiceti minut.

Tímto utkáním jsme tak prodloužili sérii výher nad Blovicemi na pět v řadě. V tabulce jsme stále nejméně se čtyřbodovým náskokem na druhé mužstvo v pořadí.

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, J. Stoklasa, D. Franěk, J. Hrdina - P. Šourek, J. Zemek, J. Pazderník, R. Stöckl, P. Melichar

Naše branky: P. Šourek 9, R. Stöckl 4, J. Zemek 3 a P. Melichar 2 - za Blovice: Synáč J. 5, Hach 3, Škala 2, Průcha 2

O přestávce došlo při nástupu obou mužstev k milému blahopřání k jubilejním narozeninám Ing. Jiřímu Boturovi, který oslavil osmdesátku a Pavlu Zehnulovi, jenž před pár dny překročil pětašedesátku. Jiří Botur býval v 80. letech členem sportovně technické komise národní házené Středočeského kraje a Pavel Zehnula jako hráč a pak i trenér spoluobnovoval v roce 1975 národní házenou ve Starém Rožmitále.

Reportáž ze zápasu najdete v rubrice Házenkáři.

Kontakt

Cvokařské muzeum Alej Johanky z Rožmitálu 74
262 42 Rožmitál pod Třemšínem
jindrich.jirasek@email.cz