Něco z hasičské kuchyně – I/II

20.06.2014 08:54

Minule jsme slíbili, že vás budeme také informovat o hasičských záležitostech z první poloviny roku 2014, které až tak nejsou veřejnosti známy. Tak tady je něco z hasičské starorožmitálské kuchyně:

Sbor má v současnosti 79 členů, z čehož je 18 žen, a dále v něm navíc působí a cvičí 17 dětí. V posledních týdnech byli přijati do sboru Jiří Šmíd, Zanna Fejfárková, Svatopluk Schneider a mezi mladé Denisa Blažková.

Staroměstský sbor řídí třináctičlenný výbor a kontrolní činnost provádějí tři revizoři. Jmenovité složení si můžete osvěžit zde: https://www.staryrozmital.cz/news/vybor-sdh-byl-doplnen-novymi-cleny/

Plán práce, který si hasiči schválili na poslední valné hromadě 4. ledna 2014, se průběžně plní a také doplňuje o další a další akce.

Jak už jsme informovali v Novinkách 15. června, dal starosta sboru Jiří Plachý svou funkci ze zdravotních důvodů k dispozici, takže volby nového výboru včetně starosty budou na nadcházející valné hromadě přímo veledůležité. Výsledky voleb totiž ovlivní činnost sboru na další roky. Jistě budou všichni členové vybírat ze svých řad kandidáty velmi uvážlivě a asi především ty, kteří – nebo které – mají s organizační i hasičskou prací největší zkušenosti a také mají pro tuto náročnou činnost čas.

V této souvislosti připomeňme, že Jiří Plachý (*1933) vykonával funkci starosty (nebo jak se dříve také říkalo předsedy) hasičského sboru ve Starém Rožmitále celkem 21 let. Nejdříve od roku 1961 do roku 1977 a poté od roku 2009 do roku letošního. K jeho činnosti se samozřejmě v budoucnu ještě vrátíme, ale už teď – děkujeme!

A když už jsme u personálií: Sbor nezapomíná na jubilea svých členů. Tak si zopakujme, jak jsme na tom letos. Už v první polovině roku jsme oslavili osmdesátku Josefa Hrdiny a šedesátku Jany Trčkové a budeme ještě pokračovat. 14. října oslaví kulatých 60 Marcela Minaříková, 17. listopadu o pět let méně Květa Zehnulová, 10. prosince šedesátku Růžena Komancová a 16. prosince 2014 bude mít Jiří Homulka krásných sedmdesát.¨

Předsednictvo na členské schůzi 14. června 2014. Zleva místostarosta Jiří Homulka, starosta Jiří Plachý a vzdělavatel František Matějka.

 

Kontakt

Cvokařské muzeum Alej Johanky z Rožmitálu 74
262 42 Rožmitál pod Třemšínem
jindrich.jirasek@email.cz