Na Velkém obůru by mohlo stát 107 rodinných domků

04.07.2014 07:14

Tento týden zveřejnil Městský úřad v Rožmitále pod Třemšínem koncept územní studie na ploše obecně nazývané Velký obůr, tedy na loukách nad rybníkem Kuchyňkou. Jelikož území se hrází rybníka a starou silnicí na Voltuš dotýká katastru Starého Rožmitálu, informujeme o záměru města i na našem webu.

Podle územní studie, kterou zhotovil českobudějovický AD ateliér, který už vypracoval i celkový územní plán města (viz naše zprávy: https://www.staryrozmital.cz/news/mesto-vydalo-uzemni-plan/ a https://www.staryrozmital.cz/news/radnice-porizuje-navrh-uzemniho-planu-obce-vcetne-casti-stary-rozmital/ ) by mohlo na Velkém obůru vyrůst 107 rodinných domků či dvojdomků na parcelách od 800 do 2 100 m2.

Koncept územní studie je k nahlédnutí na odboru výstavby a životního prostředí městského úřadu a na webu města https://www.rozmitalptr.cz/uredni-deska/projednani-konceptu-uzemni-studie-rozmital-pod-tremsinem-lokalita-velky-obur-375.html?kshowback=

Veřejné projednávání se uskuteční v úterý 29. července 2014 od 16.30 hodin v zasedací síni městského úřadu.

Územní studie se 107 rodinnými domky na Velkém obůru. (Uprostřed nahoře je hráz Podzámeckého rybníka, vlevo modrá sruha je stará silnice na Voltuš.)

 

 

Kontakt

Cvokařské muzeum Alej Johanky z Rožmitálu 74
262 42 Rožmitál pod Třemšínem
jindrich.jirasek@email.cz