Ještě k členské schůzi hasičů

17.06.2014 07:33

O tom, že dobrovolní hasiči ve Starém Rožmitále měli minulou sobotu členskou schůzi, jsme psali hned druhý den 15. června 2014. Teď připojujeme ještě pár poznámek.

O většině akcí jsme totiž podrobně informovali a leckdy ještě přidali fotoreportáž. Takže v téhle věci jen stručně.

První půli roku 2014 jsme zahájili 4. ledna výroční valnou hromadou, jíž se zúčastnili 44 členové a šest hostů, přesně o týden později jsme se v počtu sedmnácti zúčastnili zimního výstupu na vrch Praha a hned za dalších sedm dní jsme už juchali na svém – už přes sto let tradičním -  plese ve společenském centru ve městě. Návštěva 100 lidiček sice nebyla nejhorší, ale také ne nejlepší. Vzhledem k tomu, že staroměstský hasičský ples má vždycky výbornou úroveň, přebohatou tombolu a je organizován na profesionální úrovni, lze předpokládat, že na ten další – 24. ledna 2015 - přijde alespoň o polovinu tancechtivých víc.

1. března se řada malých i větších a i největších hasičů prošla obcí v maskách. Lucie Veselá z hospůdky U splavu totiž po 22 letech ve Starém Rožmitále oživila tradici masopustu. A to nemohlo nechat umělecky naladěný staroměstský hasičský sbor chladným. Umělecké nadání jeho členů a především členek se pak projevilo ještě při oslavách Prvního máje, při stavění máje a čarodějnicích a při oslavách Dne hasičů 31. května ve městě. O všech těchto akcích jsme přinášeli postupně zprávy, které se lze ve vyhledávači znovu nalézt.

V dalším materiálu se budeme věnovat činnosti našich hasičů, která až tak na veřejnosti není vidět.

Takhle jsme to vytáčeli na plese.

Tolik se nás sešlo na masopustu.

A takhle jsme byli pohoštěni obyvateli Ruslandu při májové jízdě Starým Rožmitálem.

 

Kontakt

Cvokařské muzeum Alej Johanky z Rožmitálu 74
262 42 Rožmitál pod Třemšínem
jindrich.jirasek@email.cz