Jak si počínali první půlrok naši mladí hasiči

26.06.2014 08:31

Na členské schůzi SDH Starý Rožmitál, která se uskutečnila 14. června 2014, přednesla Lenka Vaňková zprávu o tom, co všechno za prvních šest měsíců letošního roku stačili stihnout malí a mladí hasiči. Kromě  pravidelného výcviku, který probíhá na plácku či v malé boudě, se zúčastnili i řady akcí. Vezměme to pěkně po pořádku:

4. ledna ukázka požárního útoku na sucho na valné hromadě sboru.

11. ledna pěší túra na Pražák s opékáním špekáčků, horkým čajem a pamětními medailemi.

1. února se dvě družstva zúčastnila zimní soutěže v Březnici. Mladší skončili čtvrtí, starší šestí. Děti dostaly ceny, pohlednice a od maminky Tondy paní Fejfárkové chlebíčky a věnečky.

1. března účast v maskách v masopustním průvodu s výšlapem na náměstí do města. Výdělek tisíc korun bude využit na dětském táboře.

23. března odborná příprava pěti preventistů a jednoho strojníka v hasičské zbrojnici ve městě, kterou všechny děti splnily.

29. března osmnácté místo našeho družstva v závodu požární všestrannosti a rovněž osmnácté místo v závodu požárních dvojic v nabitém třetím kole soutěže Plamen ve Smolotelích.

30. dubna a 1. května brigáda na úklid kolem pomníku padlých, hřiště a klubovny mladých hasičů.

1. května prvomájový průvod po Starém Rožmitále a přehlídková jízda městem.

24. května patnácté místo v požárním útoku CTIF v závěrečném kole hry Plamen v Bohutíně. Celkově naše hasičátka skončila v Plameni osmnáctá.

31. května ukázka požárního útoku na Dni hasičů v Rožmitále p. Tř. spojená s prohlídkou historické i moderní požární techniky a jízdou na motorovém člunu.

No, nebylo toho hodně? A za to všechno patří dík vedoucím hasičátek: Lence Vaňkové, Martině Jeníčkové a Petru Zehnulovi.

Naše hasičátka při masopustovém veselí...

... a při výcviku.

 

Kontakt

Cvokařské muzeum Alej Johanky z Rožmitálu 74
262 42 Rožmitál pod Třemšínem
jindrich.jirasek@email.cz