Hasiči hodnotili na členské schůzi půlrok činnosti

15.06.2014 11:24

V sobotu 15. června 2014 hodnotili hasiči starorožmitálského dobrovolného sboru v hospůdce U splavu svoje působení za první letošní půlrok. Zpráva o činnosti, kterou přednesl místostarosta Jiří Homulka, byla nabitá událostmi a akcemi, které hasiči od ledna do června zorganizovali.

O činnosti nejmladších hasičů informovala jejich vedoucí Lenka Vaňková, se závody soutěžního družstva seznámil členstvo Jan Mora. Marie Stoklasová obeznámila přítomné se solidním stavem hasičské pokladny a Pavel Zehnula ve zprávě revizní komise konstatoval, že máme všechno v pořádku.

Marcela Minaříková vybídla všechny členy ke spolupráci na premiérovém ročníku Staroměstské dětské ligy v požárním útoku, kterou budeme pořádat 24. srpna od 13 hodin na plácku. Rovněž informovala o podpisu nájemní smlouvy na malou boudu mezi naším sborem a městem, která je určena pro výcvik mladých hasičů.

Starosta sboru Jiří Plachý, který dal svoji funkci ze zdravotních důvodů v lednu k dispozici, poděkoval Jiřímu Homulkovi, jenž jej zastupuje, Marcele Minaříkové a všem ostatním členům výboru za vynikající práci. Zdůraznil, že na valné hromadě, která se bude konat patrně na konci roku je nutné zvolit nového starostu.

Diskuze, která se točila především kolem zpustlé požární nádrže nad házenkářským hřištěm, která v pohodě sloužívala i jako koupaliště, vyústila v otazník, zda se najde pár dobrovolníků, kteří by ji vyčistili a dovedli do ní opět přivést čerstvou vodu. Návrh na založení soutěžního družstva žen nenašel žádnou odezvu, přestože žen máme ve sboru osmnáct. Počkáme si, až nám dorostou hasičátka.

Na členské schůzi, kterou moderoval František Matějka, převzala legitimaci nová členka Zanna Fejfárková. Do našeho sboru přešel také z jiné organizace Svatopluk Schneider. Takže je nás teď ve Starém Rožmitále 79 dobrovolných hasičů.

K členské schůzi se ještě za pár dní vrátíme.

Kontakt

Cvokařské muzeum Alej Johanky z Rožmitálu 74
262 42 Rožmitál pod Třemšínem
jindrich.jirasek@email.cz