Černá série pokračuje

01.10.2017 12:20

AKTUALIZOVÁNO v 14.27 hod.

Ani v dnešním utkání se nepodařilo hráčům Spartaku Rožmitál prolomit smůlu, která se jim poslední týdny lepí na paty. V osmém kole II. ligy národní házené prohráli doma se Sokolem Ejpovice 19:26 po poločase 13:16. Pokračuje tak černá série, kdy Rožmitál už čtyři kola za sebou nezískal ani bod.

Již začátek střetnutí naznačil, že ani tuto neděli to nebude mít Spartak na domácím hřišti ve Starém Rožmitále lehké. Hned z prvního útoku Ejpovic inkasoval branku, a přestože se hned podařilo Šourkovi srovnat, hosté si vypracovali dvoubrankový náskok, který si udržovali až do 15. minuty, kdy se jim podařilo zvýšit skóre o tři góly.

V 21. minutě se zdálo, že dojde v zápase k obratu v náš prospěch. Melichar snížil na 9:10 a domácí fanoušci už čekali, že vyrovnáme. Bohužel se tak nestalo a poločas skončil 13:16 ve prospěch Ejpovic.

Druhá půle už měla jednoznačný průběh. Přestože na našich házenkářích byla vidět usilovná snaha zvrátit utkání ve svůj prospěch, pár neproměněných šancí a pár chybek v obraně znamenalo, že hosté si pomalu, ale jistě připravovali výrazné vítězství.

Tak se stalo, že ve třech domácích utkáních po sobě, nezískal Spartak ani bod a v tabulce se propadne do dolní čtvrtiny. Není ovšem důvod věšet hlavu. Náš první soupeř, s nímž naši doma před týdnem prohráli – Avia Čakovice – je jasným suverénem II. ligy a patrně se vrátí do nejvyšší soutěže. S Kyšicemi, s nimiž jsme prohráli včera, jsme loni doma jen remizovali a stejně tak s naším dnešním soupeřem – Ejpovicemi.

Suma sumárum jsme tedy vlastně doma – ve srovnání s loňskem – ztratili jen dva body.

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, D. Franěk, M. Hejra, J. Hrdina, Z. Sadílek - P. Šourek, R. Stöckl, P. Melichar, J. Pičman, J. Pazderník

Branky: P. Šourek 12, R. Stöckl 2, P. Melichar 2, J. Pazderník 2 a J. Pičman 1 - za hosty: Andrlík 14, Stašek 6, Šik 6

 

Kontakt

Cvokařské muzeum Alej Johanky z Rožmitálu 74
262 42 Rožmitál pod Třemšínem
jindrich.jirasek@email.cz