Zpráva z IX. ročníku Memoriálu Aloise Jedličky pořádaného SDH Starý Rožmitál

20.07.2012 14:31

Devátý ročník memoriálu Aloise Jedličky v požárním sportu, který se konal ve Starém Rožmitále na plácku v sobotu 14. července 2012 nadchl na 300 návštěvníků a závodníků dobrou organizací i sportovními výkony. Odpoledne, kdy se od 13. hodiny střídalo slunečné počasí s mraky a s lehkými přeháňkami, přineslo napětí až do samotného závěru v 18 hodin. V soutěži mužů si starorožmitálské družstvo, které obhajovalo prvenství z loňska, vylosovalo první pořadí. Hned první útok se mu povedl a po prvním kole bylo jasně v čele. Ve druhém kole nastupovalo jako úplně poslední mužstvo Buková I, které muselo pro poruchu časomíry druhý útok opakovat. A ejhle! Téměř jistého vítěze – SDH Starý Rožmitál – překonalo o 41 setin vteřiny. Pohár si tedy ze Starého Rožmitálu odvezli hasiči Bukové, druzí skončili domácí a třetí Vranovičtí.

Neméně zajímavá byla soutěž žen, ve které zvítězilo družstvo ze vzdáleného Jelence, druhé se umístily ženy z města Rožmitálu p. Tř. a třetí Buková II. SDH Buková byl tedy letos nejúspěšnějším sborem soutěže.

Radost nám udělali nejmladší hasiči domácího SDH Starý Rožmitál. V nových dresech se poprvé představili veřejnosti, a to hned v akci. Požární útok, sice zatím jen na sucho, zvládli skvěle a všichni diváci jim dlouho tleskali. Náš dík patří nejen hasičátkům, ale hlavně jejich vedoucím, které je velmi dobře k požárnímu sportu vedou.

Novinkou letošního memoriálu bylo i akční vystoupení policejního pohotovostního útvaru hl. města Prahy. Každému muselo při shlédnutí ukázek zneškodňování pachatelů zatrnout a musel si pomyslet: Jen se jim nedostat pod ruku. Závěrečná scéna kolem 17. hodiny za zvuku dělobuchů, policejních sirén a kouřové clony byla zvlášť efektní.

Červencové odpoledne se ve Starém Rožmitále vydařilo. Poděkování patří všem, kteří se na jeho organizaci podíleli: členům SDH Starý Rožmitál, moderátoru Františku Polákovi z SDH Rožmitál p. Tř., časomíře ze Skuhrova, hasičům-pořadatelům z 9. okrsku, pivní a grilovací obsluze z restaurace Starák a mnohým dalším. Opět se ukázalo, že ve Starém městě dovedou pro veřejnost dělat zajímavé akce.

Výsledky ženy

1. Jelence                    25,62 sek.

2. Rožmitál                   29,44

3. Buková II.                 32,04

4. Voltuš                       54,99

5. Buková I.                neklasifikována

 

Výsledky muži

1. Buková I.                  16,99 sek.

2. Starý Rožmitál          17,40

3. Vranovice                 17,51

4. Třebsko                    18,12

5. Jelence                    18,41

6. Voltuš I.                   19,43

7. Věšín                       19,53

8. Buková II.                 25,96

9. Voltuš II.                  32,54

Fotografie z memoriálu najdete v "Novinkách" pod názvem Memoriál Aloise Jedličky nadchl organizací i sportovními výsledky.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode