Vládní nařízení se dotkne každého z nás

01.04.2016 02:57

Vládním nařízením bude k 1. květnu 2016 náš Rožmitál přejmenován. A to vzhledem k tomu, že dochází k matení pojmů, neboť v České republice existují ještě další tři Rožmitály. Musíme to i my přiznat, že mezi lidmi panuje zmatek. Na loňském veletrhu Sběratel, kde jsme propagovali Cvokařské muzeum a město, se nás někteří návštěvníci ptali, zda Rožmitál neleží ve východních Čechách a jeden zeměpisný neznalec si dokonce myslel, že jsme ze Slovenska.

Úprava názvu našeho města prošla i Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR, když Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj ji rychle navrhl a parlament, který využil dlouhodobé nepřítomnosti poslance Ing. Josefa Vondráška z důvodu nemoci, ji ještě rychleji kodifikoval. Vláda už pak jen splnila zadání parlamentu.

Městský úřad – ač nerad – musel s tímto rozhodnutím vlády souhlasit a navrhl alespoň nejpřijatelnější variantu změny názvu města formou přesmyčky. Místo Rožmitál se tedy naše město bude od 1. května jmenovat Rožtimál.

I přesto bude tato změna znamenat spoustu starostí pro firmy i obyvatele. Korporace budou muset mít nové hlavičkové papíry a razítka, budou povinny změnit zápis v obchodním rejstříku a nově se registrovat u finančního a živnostenského úřadu. Občané si budou muset vyměnit občanské průkazy a další legitimace. Poštovní směrovací číslo zůstane naštěstí zachováno.

Technické služby včera na zkoušku osadily jednu dopravní značku před obec - u vjezdu do části Starý Rožmitál u kostela.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode