Víte něco o firmě Chema Lutín?

21.06.2016 06:29

Máme vždycky radost, když čtenáři využívají možností, které skýtá náš celkem bohatý archiv týkající se Starého Rožmitálu. A tak už bereme jako samozřejmost, že máme třeba dotazy na předky žijící kdysi v naší obci.

Další skupinu dotazů představují reakce na naše zprávy. Sem patří například z poslední doby dotaz pana Hofmana z Jirkova, který jako svého koníčka dává dohromady historii někdejších firem. V květnu nám napsal:

„Na Vašich stránkách mě zaujala zpráva z 10. 3. 2016 o Civilní protiletecké ochraně ve Starém Rožmitále, konkrétně : „...Obec zakoupila pět plynových masek a dvoje nosítka. Dalších deset masek bylo zakoupeno u firmy Chema Lutín o rok později"...

Zajímám se o výrobu pump a čerpadel na území našich zemí a nedílnou součástí této historie jsou firmy bratří Sigmundů - Sigmund Pumpy a CHEMA Lutín. Dobové materiály se daří shánět již velmi těžko a o firmě Chema to platí dvojnásob. Nedochovala se Vám nějaká korespondence s firmou Chema (nabídky, potvrzené objednávky, ceník a pod.)?  Něco málo sice mám, ale uvítal bych každou další kopii. O pumpařské firmě Sigmundů bylo napsáno pár publikací, ale o jejich druhé firmě Chema téměř nic...Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.“

Musíme přiznat, že v tomhle případě jsme bohužel nemohli panu Hofmanovi dát víc informací, protože v zápisech obecního úřadu ve Starém Rožmitále jsme je ani nenašli. Tak kdyby někdo z vás, našich čtenářů, něco o firmě Chema Lutín věděl, nechť nám napíše.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode