Valná hromada hasičů - díl první

07.01.2024 17:43

Výroční valné hromady starorožmitálských hasičů se 6. ledna ve Společenském centru zúčastnilo 48 členů (z celkového počtu 90) a osm hostů, mezi nimi radní města Aleš Haluska, Milan Spilka za Okresní sdružení hasičů v Příbrami, František Polák za 9. okrsek a SDH Rožmitál pod Třemšínem, předseda osadního výboru Milan Štěpán, místopředseda oddílu národní házené Spartaku Ing. Josef Hrdina a reprezentanti SDH Voltuš a Pňovice. Schůzi moderoval Jindřich Jirásek.

Po volbě mandátové a návrhové komise ve složení Jana Trčková, Marie Stoklasová a Alena Pourová, přednesl starosta sboru Milan Polák zprávu o činnosti za rok 2023.

I tentokrát z jeho slov vyplynulo, že hasiči nejen chrání životy a majetek spoluobčanů, ale jsou i tahounem společenského života v obci. Zmiňme jen pár akcí: masopustní průvod obcí, hasičský ples, sběr železného odpadu, vztyčení májky a příprava hranice na pálení čarodějnic a hlídání ohně do nočních hodin, prvomájový průvod obcí a městem, položení věnce k památníku padlých, pieta za oběti střelby na Univerzitě Karlově atd.

V říjnu při vyhlášení cvičného poplachu v rámci 9. okrsku byla jednotka našeho sboru na místě ve Strýčkovech jako první a ostatním jednotkám čerpala vodu z požární nádrže. Těsně před Vánocemi naši hasiči monitorovali do pozdních nočních hodin Vlčavu, která přesáhla druhý povodňový stupeň, a rybníky. Byli i připraveni demontovat zábradlí z lávky u házenkářského hřiště.

Výbor se scházel každý měsíc a naši zástupci se účastnili schůzí akcí 9. okrsku.

Závěrem Milan Polák poděkoval městu v čele se starostou Mgr. Pavlem Bártlem za podporu našeho sboru, výborům za odvedenou práci a všem štěstí a zdraví v roce 2024.

Zprávu o hospodaření přednesla hospodářka sboru Marie Stoklasová. Za dohled nad zdravými financemi jí patří dík. Činila se rovněž revizní komise v čele s Dušanem Vaňkem, která v majetku sboru nenašla žádnou nesrovnalost.

Na výroční valnou hromadu 9. okrsku byli jednomyslně zvoleni Pavel Zehnula, Josef Komanec, Petr Zehnula a Svatopluk Schneider.

Kromě bodů, které patří na každou schůzi, se tleskalo Marcele Minaříkové, Josefu Hrdinovi a Milanu Polákovi. Proč? To bude v dalších dílech.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode