Kauza Rožmitálský zámek nově a přehledněji

25.05.2016 05:45

Za čtyři poslední roky, co sledujeme dění kolem zámku v Rožmitále pod Třemšínem, jsme již nashromáždili tolik dat, že rubrika vlevo na liště s názvem Kauza Rožmitálský zámek se stala zcela nepřehlednou.

Proto jsme ji přepracovali a informace rozdělili do několika souborů. Zároveň jsme mnohé údaje aktualizovali či pátráním uvedli na správnou míru. A co tedy od teď na webu najdete?

Časový přehled představuje ve stručné podobě celou kauzu od roku 1998, kdy město zámek předalo Arcibiskupství pražskému až do současnosti.

Rubrika Majitelé zahrnuje v několika sekcích základní údaje o vlastnících zámku a jejich budovatelském či zničujícím úsilí od nejranějších Buziců až po současné eseróčko Trinity Coop.

Rubrika Stavba dává alespoň základní představu o stavební dispozici zámku a rovněž přináší katastrální mapu s údaji, kdo co vlastní.

Kauza je zajímavým soustem pro média, a tak ve stejnojmenné rubrice přinášíme vše, co se nám podařilo od roku 1998 přečíst v tisku a na internetu, shlédnout v televizi či poslouchat v rozhlase.

V rubrice Zprávy a komentáře nabízíme přehled vlastních materiálů, které jsme od roku 2012 na tomto webu publikovali.

Fotografie zámku jsou naše a dáváme je zcela nezištně a bez nároku na uvedení pramene komukoli a jakémukoli médiu zdarma k dispozici.

A nakonec Anketa Kdo je majitelem zámku, které se neopomeňte zúčastnit, nám jistě za nějakou dobu přinese zajímavé výsledky.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode