Zpráva z budoucnosti

27.10.2017 07:57

Společné propagační snažení tří krásných zámků na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje přináší zasloužené ovoce. Už několik let totiž mají výletníci – rodiny, mládež, autobusové zájezdy, ale i cizinci přijíždějící k nám přes zahraniční cestovky, unikátní možnost poznat během jediného dne tři historické zámky, v nichž pobývala nejedna osobnost českých dějin.

Trasa obvykle začíná v nedávno k životu probuzeném zámku v Rožmitále pod Třemšínem, kde je rozsáhlá expozice věnovaná rodu Lvů a období vlády Jiřího z Poděbrad. Ze zámecké věže je ohromný rozhled do okolí a lze vidět i deset kilometrů vzdálenou Březnici, kde je další zámek na výletní trase. Tento státem vlastněný objekt s rozsáhlým parkem (ten je ostatně i u rožmitálského zámku) je už tradičním cílem turistů, stejně jako vodní zámek v Blatně, kde lze po pouhých 20 kilometrech výletní den zakončit.

Zámeckou trasu Rožmitál – Březnice – Blatná je možné samozřejmě jet i opačně a den plný zážitků zakončit v některé rožmitálské hospůdce a přespat v některém rožmitálském penzionu.

 

Opravený a veřejnosti zpřístupněný zámek v Rožmitále p. Tř. 

Březnický zámek bývá při turistických výletech obvykle druhý v pořadí

Trojici historických staveb doplňuje zámek v Blatné

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode