Zažije zámek lepší časy?

12.10.2015 14:31

Na konci minulého roku, kdy se zřítila střecha hospodářské části zámku, slíbily stavební odbor Městského úřadu v Rožmitále a oddělení památkové péče na Městském úřadě v Příbrami mnohem tvrdší postup proti majiteli zámku, který se patnáct let o nabytý majetek vůbec nestará.

Dosavadních pár pokutiček pana Rodericka Marshalla totiž nerozhodilo, a tak úřady přitvrdily: Panu Marshallovi byla letos udělena pokuta ve výši 800 000 Kč. Jeho odvolání sice Středočeský kraj zamítl, ale americký majitel si přesto se zaplacením žádné starosti nedělal. A tak MěstNV v Příbrami vydal exekuční příkaz k prodeji zámku! Mezitím pan Marshall neslavně skončil s podnikáním ve Rwandě, a podle slov jeho právního zástupce Gabriela Brenky, pokutu na konci září zaplatil.

Teď však panu Marshallovi, a potažmo pětinové majitelce zámku Zuzaně Mruškovičové, běží další lhůty, v nichž už měli předložit statický posudek zámku, ale také projekty na zabezpečovací a udržovací práce zvenku i uvnitř objektu. Stav bývalého skvostu města se každým rokem horší a vlastníkům už hrozí další pokuty, které mohou být podle zákona jen stále vyšší a vyšší ...

Chce se věřit, že po návratu z Rwandy, se nad zámkem začne blýskat na lepší časy. Pan Marshall ale musí znovu nabýt ztracenou důvěru, i mezi firmami, které by na zámku pracovaly. Nelze totiž, tak jako na jaře letošního roku RIOSu, zaplatit za vyklizovací práce jen zálohu, a pak dělat mrtvého brouka.

 

Rožmitálský zámek



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode