Z výroční schůze házenkářů 31. března 2012

01.04.2012 21:00

Na výroční schůzi, které se zúčastnilo 35 členů oddílu a příznivců, si národní házenkáři Starého Rožmitálu hrající od 70. let  pod hlavičkou TJ Spartak Rožmitál právem pochvalovali umístění v tabulce po podzimní části krajského přeboru. Jsou druzí, a nebýt zbytečné prohry v Ejpovicích, tabulku by vedli. O síle mužstva v domácím prostředí u potoka svědčí fakt, že na podzim doma ani jednou neprohráli. Jak za hráče řekl Petr Melichar, hlavně vydržet nasazené tempo i na jaře, což se však třeba v předešlé sezóně vůbec nepodařilo. Postup do druhé ligy je nyní opět na spadnutí.

            Sportovním výsledkům házenkářů však vůbec neodpovídá stav hřiště, na kterém sbírají body přijíždějícím mužstvům. Žalostný stav tribuny a kabin je špatnou vizitkou a asi ještě dlouho bude, protože....no co jiného mohu v současné době napsat ... nejsou peníze. Národní házená, dříve hrdě nazývaná česká házená, se drží při životě zuby nehty. Příslušný sportovní svaz místo aby oddílům nějakou korunu přidělil, tak si od nich nechává naopak platit ve formě zápisného za každé aktivní družstvo v oddíle. Ještě že na městském úřadu mají pro rožmitálský sport pochopení!

            Rožmitálští bijí na poplach, že jim schází v házené mládež, která by za pár let vystřídala současné dobré mužstvo. Najdou se mladí, kteří by se věnovali tomuto krásnému kolektivnímu sportu? Podobný problém s generační výměnou již házenkáři ve Starém Rožmitále zažili před 20 lety. Není od věci na tomto místě připomenout, že i místní dobrovolní hasiči by rádi mezi sebou viděli mladý potěr.

            A ještě jedna věc: Najde se už odvážný a zdatný člověk, který by byl ochoten zastávat funkci předsedy oddílu národní házené? Na této schůzi, jež se konala v hospodě Starák, rozhodnutí nepadlo.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode