Z Rožmitálu by šel do senátu ředitel příbramské nemocnice

03.10.2020 20:37

AKTUALIZOVÁNO 4. října v 8.00 hodin.

Včera a dnes proběhly volby do krajských zastupitelstev a senátu. V prvním kole senátních voleb kandidovalo na post senátora za volební obvod 18 – Příbramsko osm zájemců. V rámci celého obvodu jasně zvítězil a postupuje do druhého kola Petr Štěpánek (STAN), dlouholetý starosta Petrovic, velitel výjezdové jednotky dobrovolných hasičů a také třeba divadelní ochotník, který získal 21,99 % hlasů. O druhé postupové místo svádějí ještě po 20. hodině lítý souboj senátor a bývalý starosta Sedlčan Ing. Jiří Burian (ODS) a ředitel příbramské nemocnice MUDr. Stanislav Holobrada (ČSSD). Je sečteno 99,64 % a oba kandidáty dělí z téměř 44 tisíc odevzdaných hlasovacích lístků pouhých 22 hlasů! Tady se asi bude přepočítávat.

V neděli ráno bylo ústřední volební komisí oznámeno, že po sečtení všech okrsků postoupil do druhého kola voleb Ing. Burian, který získal o 28 (!) hlasů více než MUDr. Holobrada.

A koho chtěli mít v senátu Rožmitalané? Nejvíce hlasů (21,42 %) dali řediteli nemocnice a 16,78 % členu zdravotnické záchranné služby Mgr. Jindřichu Havelkovi (KSČM), který zároveň kandidoval i do krajského zastupitelstva.

Staroměšťákům by se v senátě líbili rovněž šéf příbramské nemocnice (získal 27,35 %) a učitelka Mgr. Simona Luftová (Piráti), které odevzdali 16,23 % hlasů.

Archivní snímek

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode