VELKÁ letní slavnost 28. srpna se blíží

12.08.2021 00:02

Výbor Sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitálu pomalu zasedá permanentně, jen aby slavnosti 130 let od založení sboru proběhly co možná s největším úspěchem. Ve 13 hodin vyjde průvod od hasičské zbrojnice v Rybově ulici a za pár minut dojde k bývalé hospodě u Stupků, kde bude odhalena pamětní deska, neboť právě tady 21. prosince 1891 se konala za účasti 44 obyvatel včetně faráře a starosty ustavující schůze. Za dalších několik minut účastníci průvodu uctí u pomníku památku obětí ve světových válkách. Od 14. hodiny následuje zábavné odpoledne pro děti i dospělé na plácku před hospůdkou U Náhonu s mnoha atrakcemi, občerstvením i hudbou.

To ale nebude 28. srpna všechno. Už v 10 hodin zahájí oblíbená a tradiční výstava Jeleni v áleji se válejí a oslavy 10 let Cvokařského muzea. A o hodinu později čeká domácí, rodáky i návštěvníky vernisáž výstavy místních malířů v Podkostelním mlýně.

Kam dřív? Jelikož se organizátoři jednotlivých akcí dohodli na pohodlném načasování, nebude problém strávit sobotu ve Starém Rožmitálu v pohodě a přitom nic nezmeškat.

Výboři projednávají oslavy

Po dlouhé době budou moci návštěvníci obdivovat ruční stříkačku zakoupenou ještě pár měsíců před oficiálním založením sboru na Jubilejní výstavě v Praze v roce 1891

Netradiční plakát, který nikdo na plakátovací tabuli nepřehlédne

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode