V zámku se vyklízí trosky pivovaru

25.05.2016 05:44

23. října 2014 se na rožmitálském zámku zřítila v délce patnácti metrů střecha. K havárii střechy včetně krovu došlo v nejstarší části, která byla později přestavěna na pivovar. Střecha se propadla dovnitř objektu, ale část trámů a zdiva spadla do Hofmeisterovy ulice.

V únoru 2016 se majitelé odhodlali dát pár korun alespoň do odklizení trosek, podobně jako když o pár měsíců dřív se zřítila stodola. Odklizení trosek stodoly objednal tehdy Bohumil Vurm, odklizení trosek pivovaru společnost The Spalena Company, což je firma stoprocentně vlastněná Ing. Zuzanou Mruškovičovou, jejímž prostřednictvím se z jedné pětiny podílí na vlastnictví zámku.

Firma Trinity Coop, podle katastru nemovitostí, majitel zámku v Rožmitále pod Třemšínem, tedy ve finančních záležitostech vůbec nefiguruje. Člověka napadne otázka proč?

Odkud jdou vlastně peníze na odklizovací práce po zřícených objektech a na pokuty? Kdo vlastně vlastní zámek? Pan Marshall řekl pro televizi Prima před pěti měsíci, že američtí investoři. Nebude to ale spíše stále katolická církev?

Zhroucené trámy se rozřezaly a se zříceným zdivem odvezly



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode