V Rožmitále hoří!

26.08.2020 19:15

Kolem třetí hodiny odpoledne byl nahlášen požár ohromné hromady štěpky a dřeva v areálu na Zalánské ulici v Rožmitále pod Třemšínem. Vzhledem k velkému vichru hrozilo nebezpečí, že se oheň rychle rozšíří na přilehlé výrobní haly a hlavně zkomplikuje hašení.

To se potvrdilo vzápětí. I když byl vyhlášen nejvyšší čtvrtý stupeň pohotovosti a na místě ještě večer zasahuje 22 hasičských sborů ze Středočeského i Jihočeského kraje, nedaří se stále požár uhasit. A právě vzhledem k silnému větru nemůže vzlétnout ani vrtulník s termovizní, natož aby nabíral vodu z Podzámeckého rybníka do bambi vaku.

Mezi zasahujícími sbory jsou samozřejmě hasiči z města Rožmitálu, ale i sboru dobrovolných hasičů ze Starého Rožmitálu. Kdo byl v dosahu, hodil na sebe pracovní hasičský mundur a spěchal i s technikou právě k Podzámeckému rybníku, kde starorožmitálské čerpadlo je jedním z pěti, které dodává vodu do cisteren, jež si za kvílení sirén razí cestu uzavřenými rožmitálskými ulicemi na druhý konec města. Další staroměstští dobrovolní hasiči slouží na trase k požáru a navádějí auta mimo, aby nepřekážela spěchajícím cisternám.

Podle posledních zpráv zabere hašení štěpky a chlazení okolních hal celou noc a dohašovat se bude nejméně další den. Termovize na místě pak také ukáže, kde jsou ještě skryta v tomto povětří nebezpečná ohniska.

Dnešní zásah hasičů SDH Starý Rožmitál je největší ostrou akcí za poslední roky.

Ještě po čtyřech hodinách vypadá oheň hrozivě

Starorožmitálští hasiči jsou jedním z 22 zasahujících sborů

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode