Už teď si zatrhněte datum 28. srpna v kalendáři

04.06.2021 05:44

Snad bude mít koronavirus rozum a nechá všechny dobré lidi ve Starém Rožmitále, aby si poslední víkend v srpnu užili VELKOU letní slavnost. A proto: sobotu 28. srpna si už teď zatrhněte v kalendáři.

A co budeme slavit? Dobrovolní hasiči si ustavili spolek právě před 130 lety. Pár let za sebou už má i Cvokařské muzeum. Je jen o 120 let mladší než sbor dobrovolných hasičů. A ještě ke všemu bude v Aleji Johanky probíhat v pořadí už sedmá, svérázná výstava Jeleni v áleji se válejí. (Tady si poznamenejte změnu: Tradiční termín pro výstavu - začátek srpna - je posunut na 28. srpna a výstava bude jenom v sobotu.)

A možná, že si Starorožmitaláci do té doby vymyslí ještě další akce. Vždyť celá VELKÁ letní slavnost je spojena i se sjezdem rodáků. To bude v obci lidí!

Jak vypadá prozatím program?:

pátek 27. srpna od 18 hodin slavnostní schůze hasičů ve Společenském centru ve městě

sobota 28. srpna v 10 hodin zahájení výstavy Jeleni v áleji se válejí, připomínka desátého výročí založení Cvokařského muzea a všeobecná zábava obyvatelstva a příchozích v aleji.

Od 13 hodin bude na plácku před hospůdkou U Náhonu následovat hasičské dětské odpoledne, živá muzika a společná veselice.

O přípravách VELKÉ letní slavnosti budeme průběžně přinášet zprávy.

Oslavy 120 let sboru dobrovolných hasičů a otevření Cvokařského muzea v roce 2011

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode