Stavba mostu ve Starém Rožmitále opět odložena

19.01.2022 00:01

Městský úřad v Rožmitále požádal na konci minulého roku Městský úřad v Příbrami o prodloužení platnosti stavebního povolení na rekonstrukci mostu ve Starém Rožmitále a lhůty k dokončení stavby.

Důvod je prostý: nejsou peníze. Ještě před zdražením stavebnin se počítalo s rozpočtem deseti milionů, teď by to bylo samozřejmě ještě víc. Staroměšťákům tedy nezbývá než doufat, že most, který je v havarijním stavu, ještě nějakou dobu vydrží.

Podle schváleného projektu by měl být starý most z roku 1934 do základů zbourán včetně opěr a pilíře. Na úplně stejném místě pak bude postaven nový železobetonový monolitický most, přičemž velikost profilu mostního otvoru bude stejná jako doposud. Stejná rovněž zůstane šíře vozovky, tedy tři metry mezi zvýšenými obrubami. Šířka mezi zábradlími bude 4,75 m. Celková šířka mostu je v projektu udávána 5,35 m a délka 16,74 metru.

V době výstavby, která má trvat, nenastanou-li komplikace, deset měsíců, bude stanovena objízdná trasa přes provizorní most postavený několik desítek metrů proti proudu Vlčavy. Na něj se bude najíždět z ulice U Mlýna a vyjíždět na Nábřeží Bartoloměje Sadílka (viz přiložená mapka).

Stavební povolení bylo Rožmitalákům Příbramí vydáno koncem roku 2019.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode