Starosta o rožmitálských radostech a strastech

02.11.2014 11:42

Ve víkendovém vydání (1. – 2. listopadu 2014) deníku Haló novin byl zveřejněn obsáhlý rozhovor se starostou Rožmitálu Ing. Josefem Vondráškem, o který jej požádala redaktorka Marie Kudrnovská.

V interview starosta rozebírá dosavadní práci městského úřadu, která se odrazila i ve výsledcích voleb do obecního zastupitelstva, a uvažuje o složení obecní rady, jejíž ustanovení je naplánováno na veřejném zasedání 10. listopadu (viz rubriku  Co nás čeká).

Vondrášek na stránkách listu poukazuje i na problémy, které vznikají podfinancováním malých měst ze státního rozpočtu, hovoří o koupené sokolovně, muzeu, centru celoživotního vzdělávání, kině, sportovištích a především o zámku, který se díky spadlé střeše opět dostal do zájmu medií. Ministerstvo kultury není schopné městu v této záležitosti pomoci ani poradit, a tak to Rožmitál tentokrát zkusí právní cestu. Mimochodem – o majiteli zámku panu Marshallovi připravujeme rozsáhlý materiál.

Konec rozhovoru rožmitálského starosty Josefa Vondráška je věnován současnému boji o zachování či nezachování vojenského újezdu v Brdech a v této souvislosti i o snaze pravděpodobného nového starosty v Příbrami řešit nezaměstnanost v tomto městě i na úkor ochrany přírody.

Celý rozhovor si můžete přečíst na webové stránce deníku https://www.halonoviny.cz/articles/view/30884012



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode