Starorožmitálský škodič opět ucpal přečerpávačku

16.06.2020 12:02

Už jsme si mysleli, že dosud neznámý škodič, který již několikrát v posledních letech různými textiliemi ucpal čerpadla přečerpávací stanice kanalizace ve Starém Rožmitále, se z obce buď odstěhoval či dostal rozum. Opravdu byl téměř rok klid. Až předevčírem měli pracovníci vodního hospodářství města opět práci.

Před pár lety vodaři uvažovali o dalším čerpadle, které má nerez nože, jež rozšmelcují i větší kusy hadrů. Musela by se však pro něj rozšířit stávající komora přečerpávačky. Investice? Milion! Ba co víc: Město by samozřejmě zvýšilo stočné! Kvůli jednomu člověku z Luhu či Ruslandu, kterého ještě bohužel nikdo nenačapal.

Když už píšeme o kanalizaci, připomeňme ještě, že někdo v Cvokařské ulici není napojen na kanalizaci vybudovanou před deseti lety a bezostyšně pouští hodně velký sajrajt do kanalizace z roku 1930, která ústí u mostu do Vlčavy. Možná by stálo za to, aby město obětovalo pár tisíc a detektivním pátráním dobráka odhalilo.

Kdo si chce připomenout, jak jsme prožívali výstavbu kanalizace v roce 2010, nechť klikne na https://www.staryrozmital.cz/dalsi-serialy/pribeh-rozmitalske-kanalizace-jeste-nekonci/

Nedělní nadílka v přečerpávací stanici

Šlem vytékající vpravo ze staré kanalizace u mostu

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode