Sliby, sliby, jen sliby

07.01.2016 14:46

Dne 5. ledna 2016 odvysílala televize Prima a poté následující den stanice Prima Max v rámci pořadu Očima Josefa Klímy reportáž o zámku v Rožmitále pod Třemšínem, jehož neblahý osud trápí už 18 let rožmitálské občany, příznivce historických památek a ochránce kulturního dědictví našeho národa.

I když se redaktorka Marcela Sobotková úporně snažila sehnat co nejvíc relevantních a hlavně nových informací, její snaha bohužel nepřinesla nic, co bychom už nevěděli. 

Ale přeci jen něco nového v reportáži, sice až na konci, zaznělo. Majitel zámku Roderick Marshall den před jejím odvysíláním nevydržel, a i když nejprve odmítal s televizí jakýkoli kontakt, poslal paní Sobotkové e-mail tohoto znění:

„Ačkoli si Trinity Coop s.r.o., její společníci a investoři uvědomují, že před nimi leží mnoho práce, jsou přesvědčeni, že renovace zámku bude pokračovat bez větších potíží a že zámek bude co nejdříve dobře udržován ve prospěch brdského regionu.“

Už vidíme, jak se na stavebním úřadu či na oddělení památkové péče v Příbrami od srdce zasmáli. Takových slibů už slyšeli (v poslední době především od jeho právního zástupce) a na papíře přečetli celou řadu.

Anebo že by pan Marshall nemluvil za sebe a poodhalil, že ve společnosti Trinity Coop jsou tiší společníci, potažmo investoři, a on je jen – jak říkáme - nastrčeným bílým koněm? Pak to ale musí být pěkní chudáci, že za 15 let, co Trinity Coop existuje, nebyli schopni se zámkem, kde vyrůstala česká královna Johana, něco udělat!

Televizi Prima však každopádně patří dík, že kauzu zámku zařadila do jednoho z nejsledovanějších publicistických pořadů. Snad stálý mediální zájem, který by se měl ještě vystupňovat, přiměje majitele, aby přešel od slov k činům.

 

Protagonisté reportáže TV Prima. Ten hlavní ale chyběl

Pořad, z něhož jsou všechny snímky, připravila redaktorka Marcela Sobotková



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode