Rožmitálští hasiči opět soutěží o nejlepší jednotku roku

13.09.2021 09:46

Do ankety Dobrovolní hasiči roku 2021 přihlásil SDH Rožmitál pod Třemšínem svůj zásah při rozsáhlém požáru uskladněné štěpky v areálu zemědělského podniku vloni 26. srpna. Jak to tenkrát bylo, si můžete přečíst na konci zprávy.

Kdo rožmitálským dobrovolným hasičů fandí, může jim poslat do 20. října hlas přes mobil formou SMS zprávy s tímto zněním: hasici jssc4 na číslo 900 77 06. Bude-li hlas přijat, obdrží hlasující potvrzující zprávu s textem: Dekujeme za vas hlas.

Vloni obsadili Rožmitalané v regionu sever-střed Čech třetí místo a získali řadu užitečných věcí do protipožární výbavy.

Více o anketě zde.

Čerpání vody z Podzámeckého rybníka při zásahu

K likvidaci požáru štěpky přispěli výrazným podílem i dobrovolní hasiči Starého Rožmitálu, kteří čerpali vodu a místo policie celou noc dirigovali dopravu po městě

Informace z přihlášky do ankety, kterou zaslal SDH Rožmitál p. Tř.:

Dne 26.8.2020 ve 14:25 hodin byla naše jednotka vyslána k blíže neurčenému požáru okolo areálu statku. Na místo vyjelo vozidlo CAS 24 MB Atego v počtu 1+5 a CAS 32 T 815 v počtu 1+1. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár hromady dřeva a naskladněné štěpky, který se vlivem velmi silného větru rychle rozšiřoval na přilehlé objekty. V místě nasazení naší jednotky docházelo vlivem větru k zakouření prostoru. Z vozidla CAS 24 došlo k natažení 2 ÚPC na ochranu budov. Po příjezdu VČ z HZS Příbram si převzal velení zásahu a v místě, kde jsme zasahovali zřídil úsek č. 1. Vozidlo CAS 32 doplňovalo vodu do CAS 24. Po vyprázdnění vozidla CAS 32 ho VZ odeslal do Rožmitálu, kde jeho osádka zřídila čerpací stanoviště. VZ rozhodl, že čerpací stanoviště je úsek č. 5 a velitele naší jednotky pověřil velením úseku. Osádka CAS 24 stále zasahovala v úseku č. 1, kde vlivem zakouření prostoru probíhal zásah v dýchací technice. Celkem naši členové po dobu zásahu vydýchali 25 tlakových lahví. V průběhu hasebních prací došlo k závadě čerpacího zařízení na vozidle CAS 24, které bylo nahrazeno jinou CAS. Na úseku č. 5 bylo postupně nataženo 8 hadic B, kterými docházelo k plnění CAS dovážejících vodu. Při stmívání byl nasazen osvětlovací balon a 2 teleskopické stožáry z CAS na osvětlení celého čerpacího stanoviště. Současně jsme osvětlovali prostor pro nasazení velkokapacitního čerpadla z HZS Kladno. Po ukončení hasebních prací jsme drželi dohlídku na požářišti do 29.8.2020.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode