Rožmitálští hasiči jsou na roztrhání

04.02.2020 18:48

Proč? Dobrovolní hasiči v Rožmitálu p. Tř. jsou totiž zařazeni do kategorie JPO II/1, což znamená, že vždy čtyři muži drží nepřetržitou pohotovost na mobilních telefonech. Díky městu jsou zaměstnáni na takových civilních pracovištích, že to mají do zbrojnice co by kamenem dohodil a tak mohou vyjet k zásahu v předepsaném limitu pěti minut.

Vzhledem k tomu, že jsou velmi dobří a často přijíždějí k požáru či nehodě i do vzdálenějších míst jako první, jsou také velmi žádaní. Připomeňme si v této souvislosti rozruch na loňské výroční valné hromadě devátého, tedy rožmitálského okrsku pokud jde o velký počet a vzdálená místa zásahů (viz https://www.staryrozmital.cz/news/rozmitalsti-hasici-maji-kazdy-treti-den-poplach1/ ).

Stejně jako v roce 2018, tak i vloni zasahovali rožmitálští hasiči u více než stovky událostí. V průměru byl výjezdní jednotce pod velením Milana Poláka vyhlašován poplach osmkrát v měsíci. Vloni hasiči z Rožmitálu zasahovali i na území Plzeňského kraje, kde řešili dvakrát požár, jednou dopravní nehodu a jednou padlý strom. Zakročovali i na území Jihočeského kraje u dopravní nehody u Bělčic.

Odbornou zdatností hasičů a technickým vybavením je jednotka JPO II předurčena k zásahům u dopravních nehod v rámci poplachového plánu Hasičského záchranného sboru (HZS) Středočeského kraje a přes Krajské operační a informační středisko HZS Kladno je stále častěji vysílána do širokého okolí.

Při dopravních nehodách je například zařazena i do plošného pokrytí HZS Plzeňského kraje. Rožmitálští hasiči zároveň na výzvu Zdravotnické záchranné služby (ZZS) poskytují první pomoc s automatickým externím defibrilátorem (AED). V loňském roce již takhle byli u třech případů.

Více si o záslužné činnosti rožmitálských hasičů přečtěte v únorovém čísle Třemšínských listů.

 



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode