Rožmitálský zámek se začíná bortit

10.06.2013 20:13

10. června 2013 - Jak píše dnešní internetové (a patrně zítřejší tištěné) vydání Příbramského deníku, v neděli 9. června 2013 se zřítila střecha a stropy stodoly u zámku v Rožmitále pod Třemšínem. Nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Deník uvádí, že na místě zasahovali rožmitálští hasiči a pro jistotu byl povolán i kynolog se služebním psem, aby prohledal sutiny, zda pod nimi někdo nezůstal. Pes naštěstí nikoho zavaleného neobjevil a stodolu nechalo město strhnout celou, aby neohrožovala lidi. Do objektu prý chodily i děti a město už před časem oslovilo majitele zámku, aby objekt, který byl v dezolátním stavu, nechal zbourat.

„Bohužel, nikdo nereagoval a střecha nakonec spadla sama," řekl Příbramskému deníku starosta Rožmitálu Josef Vondrášek, jenž se marně pokouší zkontaktovat s majitelem a projednat s ním budoucnost zámku, který chátrá řadu let.

Žalostnému osudu rožmitálského zámku se náš web věnuje velmi podrobně. Klikněte vlevo na lištu KAUZA ROŽMITÁLSKÝ ZÁMEK nebo si pročtěte informační panel ve Cvokařském muzeu.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode