Rožmitálský zámek patrně na realitním trhu není, říká odborník

05.09.2018 11:01

V souvislosti s materiálem Prodá majitel rožmitálský zámek? jsme požádali o názor majitele realitní firmy Chateau s.r.o., která se specializuje na prodej zámků a hradů v České republice a provozuje stejnojmenný web. Ptali jsme se, jaká jsou specifika u prodeje bývalých šlechtických sídel. A také jsme se zeptali, vzhledem k tomu, že majitelé – manželé Soukupovi – mají nejlepší přehled o tomto specifickém realitním trhu, zda nevědí, že by byl rožmitálský zámek na prodej.

Tady je odpověď paní Lucie Soukupové: „Jak si dokážete představit, prodat zámek, zvlášť před rekonstrukcí či ve stavu, v jakém je ten rožmitálský, není vůbec jednoduché. Důležitá je jak cena prodejní (mnohdy chtějí majitelé příliš mnoho a s ohledem na vysoké náklady na rekonstrukci je to pak úplně absurdní), tak i odhad nákladů. Bylo by docela na dlouho psát zde, jak se který zámek dlouho a složitě prodává. U každého zámku je to samozřejmě jiné, většinou se lépe prodá menší zámek v alespoň funkčním stavu. U rožmitálského zámku hledáte opravdu bohatého investora s jasným záměrem.

Já také nic nevím o tom, že by někdo zámek v Rožmitálu prodával, myslím si, že na trhu není a pokud ano, tak neveřejně (což je samozřejmě ještě náročnější pro prodej).“

Tolik názor odborníka.

 

Titulní strana webu chateau.cz



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode