Prvomájové oslavy starorožmitálských hasičů se opět vydařily

01.05.2013 20:43

1. máj i tentokrát důkladně oslavili členové Sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále. Po loňské veleúspěšné premiéře zasloužilých pionýrek se očekávalo, s čím nebo s kým letos hasiči vyrukují.

A byla to naše hasičátka, která do retro oslav ve Starém Rožmitále a poté i ve městě vnesla pořádný rozruch. To bylo radosti a smíchu! 1. května 2013 po jedenácté hodině projel konvoj automobilů spolu s hopsajícími dětmi Ruslandem, Luhem, Cvokařskou ulicí i Alejí Johanky, aby se v pravé poledne na návsi přidal ke koloně vojenských veteránů, jež se zde šikovala k jízdě do města. Rybovou ulicí už poté projeli spolu naši hasiči i členové Brdského klubu vojenské historické techniky.

Atmosféru oslav si můžete pořádně vychutnat z desítek fotografií na www.facebook.com/cvokarskemuzeum. K této zprávě připojujeme pro ilustraci alespoň pár snímků.

Hasičátka s Luckou, jednou ze svých vedoucích, před Cvokařským muzeem.

Ze Starého Rožmitálu do města nakonec hasičátka šlapat pěšky nemusela. Odvezla je zasloužilá vétřieska klubu vojenské historické techniky.

Pionýrky měľy - stejně jako vloni - vynikající náladu.

Slavit přišli i úplně ti nejmenší staroměstští hasiči.

V Rybově ulici, stejně jako jinde, zdravili kolonu nadšení diváci.

Někteří si kvůli lepšímu výhledu vylezli i na střechu. Prvomájová jízda dobrovolných hasičů vytáhla z chlívku i kozu s kůzlátky.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode