Před 10 lety začal Jindřich Hásek vydávat publikace o Rožmitálu

21.11.2014 18:14

Před deseti lety, v roce 2004, začal Jindřich Hásek, jenž o tři roky později ve svých šedesáti letech předčasně zemřel, vydávat brožurky o Rožmitálu a jeho historii.

Hásek byl novinářem, spisovatelem, historikem a vydavatelem regionálních publikací, jimiž v široké veřejnosti propagoval Rožmitál a Rožmitálsko. Z jeho popudu byla v roce 1990 založena Společnost Jakuba Jana Ryby, jíž byl také prvním předsedou. Organizoval kulturní akce doma i v zahraničí, byl redaktorem Příbramského deníku a Třemšínských listů.

Letos je tomu deset let, co ve svém vydavatelství vydal brožurky: Kouzelné město Rožmitál, Kouzelné město Rožmitál 2, Královna Johana a laskavec lidský, Toulky za Jakubem Janem Rybou, Moudrý král míru nikdy neutíká z boje, Svatováclavský diadém pro Johanu z Rožmitálu, Rybovo jásavé vánoční srdce ozařuje svět a Cesta Lva z Rožmitálu přes Brusel na konec světa.

V roce 2005 k vydaným publikacím ještě připojil Zlaté zvoničky a Podivuhodný příběh rožmitálského zámku a o rok později Příběh Rybovy vánoční mše.

Jindřich Hásek je pochován na hřbitově ve Starém Rožmitále.

Jindřich Hásek s herečkou Janou Brejchovou při jednom Dostaveníčku, která v Rožmitále pořádal se slavnými osobnostmi.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode