Pozítří jdeme všichni plesat

06.02.2020 08:12

V sobotu 8. února pořádají ve Společenském centru v Rožmitále tradiční ples hasiči SDH Starý Rožmitál. Začátek je ve 20 hodin, hraje skupina Signál a nechybí ani bohatá tombola a tradiční předpůlnoční překvapení. Kdo nechce jít do města pěšky, může se ze Starého Rožmitálu svézt hasičským autem v 19 hodin od pomníku. Zpátky podle dohody.

Hasiči jsou ve Starém Rožmitále jedinou organizací, která pořádá bály, plesy, tancovačky, prostě zábavy nepřetržitě (až na válečné roky) od svého založení v roce 1891.

Za tu dobu se už na hasičských akcích ledacos událo. Například před 55 lety, v roce 1965, zkoušeli staroměstští požárníci pořádat v hospodě u Petráňů každý týden odpolední čaje. Zkušenosti z proslavených hasičských bálů jim totiž dokazovaly, že každou taneční akcí si mohou trochu přivydělat.

Čaje však dopadly neslavně. Konaly se jen jednou. Šenkýř totiž onemocněl a hospodu zavřel.

Na své plesy si hasiči ve Starém Rožmitále vždycky dovedli sehnat lákavou tombolu. Například v roce 1966 v ní byly české granáty, vepřová hlava, pět lahví piva, dort, tlačenka či láhev vína. Na některých bálech požárníci předváděli i divadelní scénky.

Ale zpět k letošnímu plesu 8. února: Podle našich záznamů to bude minimálně 120. staroměstský hasičský ples (nepočítáme-li jiné společenské akce).

(Zpráva byla zpracována podle knihy 120 let Sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále.)

O plese informoval koncem ledna i čtrnáctideník Náš region

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode