Poslední utkání přineslo početnému obecenstvu radost

13.10.2019 12:23

AKTUALIZOVÁNO v 18.10 hod.

V dnešním utkání posledního podzimního kola II. ligy národní házené hostil Spartak Rožmitál ve sportovním areálu ve Starém Rožmitále na jaře ještě prvoligový Žatec. I když soudě podle jeho postavení v tabulce, to letos Žatci moc nejde ani ve druhé nejvyšší soutěži, přesto domácí nastupovali k utkání s respektem.

I když první branku, ale až ve čtvrté minutě, vstřelili hosté, domácí se do zápasu vložili s velkou vervou a už o tři minuty později vedli 3:2. Rožmitálu se dařilo posílat balon mezi tyče i v dalších okamžicích, a když byl stav 5:2, vyžádal si Žatec oddechový čas. Za stavu 8:3 došlo na konci půle k první šarvátce, když se hosté nemohli smířit se stavem utkání. Poté, v nastaveném čase, padly ještě dvě branky, takže po prvních třiceti minutách byl stav 9:4 ve prospěch Rožmitálu.

Druhá polovina už byla mnohem vyrovnanější, a pokud jde o góly, tak jich padlo na obou stranách stejně. Rožmitál si tedy udržel náskok z prvního poločasu a zaslouženě vyhrál 19:14.  Než byl ale konec, došlo k dvěma zaznamenání hodným událostem. Jiří Pičman protrhl smůlu, která ho provázela poslední zápasy a konečně vstřelil branku a po ní hned druhou.  V jedné chvíli, kdy Žatec snížil skóre na rozdíl tří branek, chtěl mermomocí zápas zvrátit. Bylo to ale za cenu žlutých karet na obou stranách a dalších potyček.

Po skončení zápasu doprovázel domácí hráče do šaten ohromný potlesk početného publika. Spartak Rožmitál získal tedy celkově sedm bodů a v tabulce předstihl Žatec, takže po podzimu skončí nejhůře na osmém místě.

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, J. Vondrášek, D. Franěk, J. Stoklasa - R. Stöckl, P. Šourek, J. Pazderník, J. Pičman, P. Melichar, T. Fous

Branky: Šourek 10, Stöckl 3, Pazderník 3, Pičman 2, Melichar 1  - za hosty: Janák 6, Horník 3, Mála 3, Antol 2

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode