Pan Marshall se z Rwandy vrátil

05.10.2015 14:27

Neuplynul ani rok, co jsme vyzývali pana Rodericka Marshalla, čtyřpětinového vlastníka rožmitálského zámku, aby se z Rwandy vrátil zpět a věnoval se svému majetku. Minulý listopad jsme v šesti pokračováních popisovali jeho vzlety a pády při dobývání cínové, wolframové a tantalové rudy v černé Africe.

Dokonce jsme předpokládali, že to, co zažívá, nemůže v dlouhodobějším horizontu vydýchat. Nejen proto, že mu už bude příští rok šedesát, ale hlavně proto, že celý jeho rwandský pobyt od roku 2010 musel být pořádně vyčerpávající.

Jeho osudy si můžete přečíst již v uceleném souboru znovu na https://www.staryrozmital.cz/kauza-rozmitalsky-zamek/ . Za počátečním chronologickým přehledem jsou informace uvedeny titulkem Kdo je majitel rožmitálského zámku?.

Nyní jsme se důvěryhodných pramenů dozvěděli, že pan Marshall byl donucen svůj podnikatelský záměr ve Rwandě opustit – neboť firma Natural Resources Development (NRD), kterou podle svých slov vlastnil a které řediteloval, mu byla rwandskými úřady znárodněna!

V Africe ještě na chvíli zůstala jeho partnerka Zuzana Mruškovičová (pětinová majitelka zámku v Rožmitále), která se snaží vydobýt majetek svůj a pana Marshalla z největší těžařské firmy ve Rwandě, jejíž hodnota ještě vloni byla odhadována na 20 miliónů USD, zpět. Oba doufají, že se jim podaří alespoň ochránit počáteční investici.

Pan Marshall i paní Mruškovičová, oba bydlištěm v Praze, teď budou mít příležitost i čas se konečně začít po 15 letech (u pana Marshalla) a po třech letech (u paní Mruškovičové) o zámek v Rožmitále důstojně starat.

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode