Osadní výbor naslouchal občanům

31.05.2019 22:09

Dnes večer měli obyvatelé Starého Rožmitálu možnost podělit se o své strasti a radosti s osadním výborem. Na první veřejné schůzi, na níž se představila pětice nových členů výboru, se diskutovalo především o skateparku, jenž byl vybudován ve sportovním areálu, ale na rozdíl od národní házené, která se hraje jen v určité dny a hodiny, se z něj ozývá hluk každý celý den a mnohdy ještě pozdě večer.

Osadní výbor bude žádat město, aby přijalo opatření, ať už ve formě protihlukové stěny či určením hodin, kdy je možné skejtovat. Starosti dělá rovněž zanesený potok především na úrovni Ruslandu. Nedej bože, kdyby přišla velká voda, tak je Luh pod vodou. Vlčava by si ale v celém toku obcí zasloužila vybagrování. Rovněž padla připomínka, aby se kontejnery na hranici Luhu a Ruslandu přeskupily tak, aby nebránily bezpečné jízdě dopravním prostředkům. Jistě by nebylo od věci kontejnery zapustit více do břehu. Občany trápí i obrovská kaluž v proláklině asfaltu u čerpací stanice kanalizace. Nebude určitě problém vodu po deštích nasměrovat do potoka, a ne obráceně jako doposud.

Předsedkyně osadního výboru Lenka Vaňková seznámila přítomné se záměry brigád na zvelebení obce. Pro ty, kterým by se příčilo slovo „brigáda“ máme jiné pojmenování: říkejme okrašlovací činnost. Takže – natřít nářadí na dětském hřišti a zábradlí na nábřeží a mostu, vyměnit lavičky u pískoviště atd. Hlavně, aby se okrašlovací činnosti, jejíž datum bude včas vyhlášeno, zúčastnilo dost okrašlovatelů. Týká se to i údržby pomníku a okolí, které bylo sice v plánu města, ale nějak se na něj firmou Staler nedostalo. Viz naše optimistická zpráva https://www.staryrozmital.cz/news/to-bude-krasa/

Během setkání kolovala od občana k občanovi děsivá fotodokumentace dokazující, co někdo z nás dovede propasírovat do kanalizační přípojky. (Viz naše zpráva https://www.staryrozmital.cz/news/kdo-postrada-textilii-na-snimku-necht-se-prihlasi/)

Jednání se zúčastnilo dost občanů, takže hospůdka U splavu byla zcela zaplněna. Přítomen byl i druhý nejstarší občan Starého Rožmitálu Josef Pour, který v prosinci oslaví v plné svěžesti devadesátku.

12. června odpoledne bude ve Společenském centru veřejně zasedat zastupitelstvo města, takže staroměstští obyvatelé budou mít možnost se se svými připomínkami obrátit přímo na zastupitele a starostu.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode