Muži: Rožmitál - Chudenice 19:15 (9:8)

05.09.2021 14:04

AKTUALIZOVÁNO  v 20.23 hod.

Stovka diváků ve Starém Rožmitále na mistrovském utkání mužů v národní házené po jedenácti měsících dokumentovala, jaký je v obci hlad po kvalitním sportu. I když hráči Spartaku Rožmitál dobrovolně hrají oproti minulé sezóně o soutěž níž (vysvětlení zde), nic to neubralo zápasu se Sokolem Chudenice na atraktivitě.

Z Chudenic u nás snad nikdy nehráli (alespoň pamětníci si to nepamatují). O to bylo očekávání větší. V malebném městysu se zámkem Černínů však momentálně zápolí s nedostatkem hráčů (i když mají - na rozdíl od nás - výtečné družstvo žen), a tak si půjčují z béčka Přeštic.

Samotný zápas byl po celou dobu vyrovnaný, v prvním poločase, který skončil 9:8 pro Rožmitál, se oba celky střídaly ve vedení. Ve druhé půli se projevila u domácích ligová zkušenost a zvláště v závěrečných minutách se dostříleli k jistému vítězství.

Naše sestava: D. Sadílek - P. Blažek, J. Stoklasa, J. Vondrášek, Z. Sadílek - P. Melichar, P. Šourek, J. Pičman, J. Pazderník

Branky: Pazderník 10, Šourek 8, Melichar 1 - za hosty: Černý M. 11, Míka J. ml. 3, Černý J. 1

Rožmitál dnes dopoledne přehrál Chudenice 19:15 a po dvou výhrách v prvních dvou kolech se usadil na čelním místě tabulky přeboru.

Další mistrovská utkání hraje Rožmitál 11. září v Přešticích a o den později v Nýřanech, vždy s B-týmy. Ve Starém Rožmitále bude k vidění opět až 26. září, kdy bude od půl čtvrté hostit Vřeskovice.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode