Letošní Hromnický vejšlap byl hodně dramatický

03.02.2020 00:06

Sobotní Hromnický vejšlap, který se letos šlapal již po sedmé, se vyznačoval nejen patrně největší účastí z dosavadních šesti ročníků, ale také velkou dramatičností. Některým účastníkům z celkových třiceti lidí a dvou psů se totiž tradiční okruh v délce asi tří kilometrů zdál krátký, a tak si nějaké kilometříky přidali.

Skupinka jedenácti dívek a chlapů si to tedy štrádovala až do Předních Hutí, kde se mohla občerstvit v tamní hospůdce Na Dolině. Pak se ovšem rozdělila na dvě party.

Ta o jednoho člověka větší se z Hutí vydala, už pod hrozbou černých mraků, zpátky k potoku a podél něho přes Rusland do vsi a ta menší pokračovala až do Věšína. Náhle se ovšem spustila průtrž mračen, takže musela nějakou dobu strávit ve věšínském motorestu a až za tmy, ale pořád v dešti, se vydala přes Obžeru do Starého Rožmitálu.

Nakonec se všechny tři skupiny shledaly ve starorožmitálské hospůdce U Náhonu, kde první dvacítka vejšlapářů už dávno měla v sobě opečené vuřty. Všichni došedší se při horké polévce shodli, že pochod v krásné krajině a na čerstvém vzduchu byl bájo a že za rok půjdou zase.

Tradiční snímek před začátkem vejšlapu u mostu v Luhu

Cesta alejí Johanky se zámkem v pozadí a zastávka u občerstvovací stanice na staré Voltušské. V pozadí tentokrát farní kostel ve Starém Rožmitále

I když bylo deset stupňů nad nulou, nahoře vál silný vítr a občerstvení přišlo samozřejmě vhod

Rozhodující okamžik pro další vývoj vejšlapu. Na rozcestí na staré Voltušské se peleton dělí na dvě skupiny

Budova na snímku je hospoda v Hutích, kam míří a kde si i usedá menší skupina účastníků. I tak se poté dělí. Jedna část se vrací do vsi, druhá část pokračuje do Věšína

Nakonec se všechny tři skupiny sešly ve starorožmitálského hospůdce U Náhonu

Foto: Vlasta Schwangmeierová

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode