Kvílející siréna ohlašovala hasičský poplach!

03.11.2012 20:08

Před patnáctou hodinou v sobotu 3. listopadu 2012 se ve Starém Rožmitále rozezněla siréna. Hoří!

Lidé připravující zahrádky na zimu odkládají nářadí a rozhlížejí se, kde uvidí  kouř. Další vybíhají ze stavení. Nikde nic, asi to bude ve městě nebo ještě někde dál. Siréna však pořád kvílí a navíc se k ní připojují další – v Rožmitále, ve Věšíně, v celém rožmitálském údolí.

O tom, že situace je vážná, svědčí velkou rychlostí ujíždějící auta starorožmitálských dobrovolných hasičů z Luhu směrem k hasičské zbrojnici. Za pár minut už vyjíždí hasičský Ford Transit s nejmodernější technikou směrem na východ. Cestou Rybovou  ulicí ještě sbírá další hasiče. Sirény na zbrojnicích už neječí, zato se rozléhají sirény hasičských automobilů. Zpráva je jasná. Problémy jsou v Pňovicích. Za 15 minut od telefonického zavolání, že hoří, jsou členové SDH Starý Rožmitál na místě.

Naštěstí se ukazuje, že je to jen cvičení. František Polák, velitel 9. okrsku, je s rychlostí i počtem mužů v zásahovém družstvu Starého Rožmitálu velmi spokojen. Ze 16 sborů v rámci okrsku se SDH Starý Rožmitál umísťuje na třetím místě.

Když se hasiči vrací domů, už se v obci ví, že to byl jen cvičný poplach. Ale lidi měli nahnáno! Asi za všechny obyvatele Starého Rožmitálu to vyjádřila stařenka vracející se ze hřbitova: „Všechny ženský z toho byly hin!“.

Zásahové vozidlo SDH Starý Rožmitál pospíchá se zapnutým majákem do Pňovic.

U rybníčku v Pňovicích se postupně sjíždějí sbory 9. okrsku.

Šest starorožmitálských hasičů u „ohně“ v Pňovicích. Sedmým byl fotografující Alexandr Naď.

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode