Krásný venkov o nás krásně píše

28.10.2014 07:43

Na časopiseckém trhu se v těchto dnes objevil nový měsíčník s názvem Krásný venkov. Sto barevných stránek na parádním papíru plných dobrých rad k Vánocům – vždyť první číslo je věnováno právě těmto nadcházejícím svátkům – musí potěšit každého z Rožmitálu i každého, kdo má naše město rád.

Šéfredaktorka Pavlína Blahotová se totiž narodila v Pňovicích a Rožmitálsko jí už v dětství učarovalo a tak o něm píše i v novém časopise. V úvodníku vánočního čísla napsala: „Od začátku jsem věděla, že tu bude článek o městě mého dětství, Rožmitálu pod Třemšínem, a o Jakubovi Janu Rybovi.“ Jeho hudbou totiž byla v základní hudební škole, kterou pilně navštěvovala, odjakživa obklopena.

Materiál s názvem Drsný kraj pod Třemšínem doplňují na čtyřech stranách velké barevné fotografie a hned za ním následuje zamyšlení o J. J. Rybovi nazvané Legenda o hrdosti. Opravdu krásná novinářská dílka v Krásném venkově!

Dodejme ještě dvě poznámky: Jednu skromnou – v časopise se píše i o Cvokařském muzeu, a druhou halasnější – v celém Rožmitálu přišly (podle našich informací) do prodeje jen dva výtisky! A to je opravdu málo, zvlášť, když je v něm toho tolik o našem městě.

Nový Krásný venkov a jeho šéfredaktorka Pavlína Blahotová.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode