Koronavirus: Sběratel ne, Cvokařské muzeum ano

13.03.2020 09:49

AKTUALIZOVÁNO  v 16.48 hod.

V souvislosti s pandemií nového koronaviru způsobujícího nemoc Covid-19 rozhodla vláda ČR o rozhodných opatřeních, která mají platit 30 dní.

A tak i v Rožmitále pod Třemšínem byla uzavřena Základní škola J. J. Ryby, Speciální základní škola Rožmitál p. Tř. a také Základní umělecká škola J. J. Ryby a mateřská škola. Omezeno bylo konání kulturních akcí. Zrušena byla například Ledová show s Elsou, Pyžamový ples, zavřelo se kino. Do odvolání přerušilo činnost Podbrdské muzeum a Knihovna manželů Tomanových. Na plánované výroční schůzi ve společenském centru se nesejdou ani rybáři. Plánované schůzky zrušil například rožmitálský rybářský kroužek, svoji činnost pozastavila i skautská organizace.

Naše spřátelená agentura Double Impact rovněž zrušila jarní verzi mezinárodního veletrhu Sběratel, který se měl konat ve dnech 27. a 28. března v hotelích Olympik a Olympik Congress v Praze.

Cvokařské muzeum ale otevírá po zimní přestávce podle plánu, to je v sobotu 28. března a bude otevřeno každý den od slušné hodiny ranní do soumraku, při čemž vstup bude opět volný a nutný. U našeho komorního muzea se totiž netřeba zdaleka obávat, že by se v něm v jeden moment soustředilo 30 a více návštěvníků.

Aktuální informace o dění v Rožmitále budou zveřejňovány na webu města, najdete je také na facebookových profilech jednotlivých organizací.

Ilustrační foto

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode