Ještě o slavném vítězství našich hasičů

26.09.2012 09:05

Jak už jsme Vás informovali, naši mladí hasiči opět po roce zvítězili v běhu do Svatohorských schodů v Příbrami, který se konal v sobotu 22. září 2012. Bylo to slavné vítězství nejen tím, že Jan Mora a Milan Hochmut dokázali být první ze 67 dvojic, ale také tím, že v silné konkurenci zopakovali loňské první místo a dokonce překonali vlastní traťový rekord.
Trať měřila celkem 560 metrů, přičemž výškový rozdíl činil rovných 80 metrů. Průměrné stoupání bylo 14,65% a maximální až 31,02 procent. V cíli naměřila časomíra našim borcům neuvěřitelný čas 3 minuty a 39,47 sekund, tedy o 20 sekund kratší než v roce 2011! I když se letos poprvé běželo s prázdným dýchacím přístrojem, jenž byl tím pádem o tři kila lehčí, Hochmutovi i Morovi především pomohl dvouměsíční trénink. Avšak ani oni sami netušili, že by mohli zaběhnout tak fantastický čas.

O tom, že mladí hasiči z SDH Starý Rožmitál mezi ostatními závodníky vynikali, svědčí i to, že dvojice na druhém místě z SDH Turkovice skončila za našimi o plných 10,46 sekund a třetí HZS Vlašim zaostala o 14 vteřin.

V této souvislosti nesmíme zapomenout ani na třetího reprezentanta starorožmitálského sboru dobrovolných hasičů Milana Poláka, jenž běžel společně s Petrem Šourkem z SDH Rožmitál p.Tř. Tato dvojice, která závod běžela poprvé, doběhla na 46. místě v čase v čase 6:08:64.

Běhu do schodů na Svatou Horu se zúčastnili hasiči ze 49 hasičkých sborů, a to nejen z příbramského okresu. Letos běželi i příslušníci Hasičského záchranného sboru hl.m.Prahy, SDH z Tábora, Staré Boleslavi či Roztok u Prahy.

Vítězní Jan Mora a Milan Hochmut v obležení všech startujících.


 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode