Jeleni už se blíží k áleji

27.07.2020 03:58

Už šestá sousedská výstava Jeleni v áleji se válejí se chystá ve Starém Rožmitále na sobotu 8. srpna a neděli 9. srpna. Po oba dny od 11 do 19 hodin budou před Cvokařským muzeem a na plotech obyvatel Aleje Johanky z Rožmitálu k vidění nejroztodivnější artefakty oslavující či parodující krále lesů.

V sobotu v 11 hodin zazní před muzeem halali a začne zábava, kterou si zorganizují sami sousedé. Takže všichni jsou zváni, děti samozřejmě také. Na ně totiž čeká výtvarka, samozřejmě na téma jeleni, a ještě jedno překvapení navíc.

Jak to vypadalo vloni (i s deštěm), se podívejte na snímky na https://www.staryrozmital.cz/news/jeleni-se-utopili-v-desti/ a v pohyblivých obrázcích na https://youtu.be/_eMU2qFezg0

A letos novinka: V sobotu 8. srpna jsou všichni obyvatelé Starého Rožmitálu, ze Vsi, Ruslandu i Luhu, s trvalým bydlištěm i bez něho, zváni ke společnému fotografování na pohlednici, a to ve 14 hodin za mlýnem na schodech ke kostelu.

Už v roce 2010, čtyři roky před prvním ročníkem výstavy, se do áleje dobýval jelen, tedy spíše jelínek, ale za to živý. Přiskotačil z polí rovnou k Hajnejm na dvorek a mermomocí chtěl vrátky ven na alej. Ještě než mu stačila Jaroslava Baštová otevřít, duchapřítomně si doběhla pro fotoaparát a návštěvníka zvěčnila.

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode