Pazderník se dotahuje na Šourka - II/II

16.12.2021 00:38

Dokončení ze včerejška.

Srovnávat produktivitu rožmitálských útočníků v současném oblastním přeboru a s II. ligou, kterou Spartak hrál ještě na jaře, je hodně ošidné. Nejen tím, že se jedná o rozdílné soutěže. Paseku ve všech soutěží národní házené (a samozřejmě i všude jinde) nadělala pandemie nového koronaviru. Sice píšeme, že Spartak na jaře hrál II. ligu, ale byla to jen teorie. Kvůli covidu-19 byly všechny zápasy odvolány a celý ročník anulován. Spartak stačil sehrát jen čtyři utkání na podzim 2020.

Tradičně nejvíc branek, a to jednadvacet, nastřílel tehdy Petr Šourek, za ním se 17 góly se umístil Jakub Pazderník a se 16 trefami Jiří Pičman. Roman Stöckl rozvlnil síť patnáctkrát a Petr Melichar třikrát. Nutno podotknout, že to byla bilance za pouhé čtyři zápasy, které se podařilo sehrát, přičemž jednou Šourek v sestavě chyběl a jednou Melichar hrál v obraně.

Mezi střelci všech druholigových týmů se Šourek s 21 brankami umístil až na netradičním šestnáctém místě. Ti, co byli střelecky pilnější než on, ovšem sehráli až o čtyři utkání víc!

Když byl svět ještě v pořádku a hrála se regulérní II. liga, vypadala tabulka střelců zcela jinak. Petr Šourek byl ve II. lize buď nejlepší anebo maximálně na druhém místě. Za ročník 2018/2019, kdy ještě nikdo netušil, že bude nějaký koronavirus, vyhlásil Svaz národní házené Petra Šourka dokonce čtvrtým nejlepším hráčem II. ligy.

V červnu 2015 jsme Petru Šourkovi spočítali, že za posledních pět let vstřelil v mistrovských utkáních 1 000 branek, a tak jsme mu věnovali diplom

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode