Dohrajeme soutěže?

06.04.2020 19:02

Nad dopady nouzového stavu v souvislosti s pandemií nového koronaviru se zamýšlí v oběžníku Západočeská oblastní soutěžní komise Svazu národní házené. Dává v úvahu možnosti, které vyplývají ze tří variant, kdy by mohla být odvolána vládní restriktivní opatření, a to k 1. květnu, po 15. květnu a po 1. červnu.

Pro nás jsou tyto úvahy užitečné proto, že Spartak Rožmitál má v oblastních soutěžích západních Čech mládežnická družstva. Jestliže by se mohlo už hrát hned po l. květnu, dají se soutěže do prázdnin dohrát, jen u mladších žáků, kde je hodně (13) družstev, by se muselo hrát dvoukolově či formou turnajů.

Kdyby se mohlo začít hrát až po 15. květnu, tak by se soutěže mládeže odehrály všechny formou několika jednodenních turnajů. U obou variant by se započítávaly výsledky z podzimu.

Nejhorší variantou je ta po 1. červnu. To už není v lidských silách soutěže dohrát. Pak by se stanovovalo pořadí v tabulkách buď podle výsledků na podzim, nebo by se anuloval celý ročník bez vyhlášení vítězů. Třetí možností je počkat na rozhodnutí vrcholného orgánu – Svazu národní házené, které bude platné pro všechny oblastní komise.

Ostatně celostátní svaz, který přímo řídí I. a II. ligu, ještě nevydal rozhodnutí ani pokud jde o osud těchto dvou soutěží. To nás také bude zajímat, neboť muži Spartaku Rožmitál mají rozehranou právě II. ligu. První utkání by se mělo sehrát ve Starém Rožmitále 26. dubna.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode