Dobrovolníci ze zahraničí budou pomáhat zámku

20.04.2018 12:11

Pracovnice neziskové organizace Czech National Trust (CNT) pronikají stále více do problematiky zámku v Rožmitále a s jeho majiteli docílili toho, že CNT v rámci světové organizace INTO v něm uspořádá mezinárodní pracovní pobyt neboli brigádu.

Ve dnech 13. až 20. června se do našeho města sjedou mladí lidé ze zahraničí, kteří budou za své peníze zachraňovat naše kulturní dědictví.

Za možnost dělat na zámku si sami zaplatí cestu, ubytování i stravování. A na čem budou pět dní pracovat? Budou čistit zámecký park, uklidí nádvoří a vyčistí hradní příkop. V sobotu se zúčastní slavností Johanky z Rožmitálu, navštíví Podbrdské a Cvokařské muzeum a další zajímavá místa i v našem okolí.

CNT na své webové stránce https://www.czechnationaltrust.org/en/ píše, že se sice snaží pomoci s úpravami a vyčistěním okolí zámku a nádvoří, ale zásadní rekonstrukce objektu je v rukou současného nebo budoucího majitele. CNT se snaží poradenským přispěním vytvořit co nejlepší podmínky pro to, aby majitelé problematickou situaci začali řešit a zámek byl tak zachráněn pro budoucí generace.

 



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode